Ingrediënten voor 12 hapjes
- 125 g kastanjechampignons + 3
- 1 takje verse rozemarijn
- 100 g zachte geitenkaas (rolletje)
- 100 g geraspte emmentaler
- 6 sneetjes toastbrood
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
30 min.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij 3 champignons telkens in 4 gelijke schijfjes . Snij de rest van de champignons in fijne reepjes.
- Snij de korsten van het toastbrood en besmeer 3 sneetjes met de geitenkaas.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de reepjes champignon en het takje rozemarijn 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn.
- Verdeel de gebakken champignons over de sneetjes brood met geitenkaas en bedek met de 3 andere sneetjes brood. Bestrooi met de emmentaler.
- Snij de broodjes diagonaal middendoor (zo krijgt u 12 gelijke driehoekjes). Leg er telkens een schijfje champignon op. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.