Borrelhapjes

Vlees

Kippenspiesje met appelchutney

Ingrediënten voor 20 prikkertjes

Kippenspiesje met appelchutney, recept van Colruyt
  • 500 g kippenhaasjes
  • Voor de marinade
  • 1 eetl. ketchup
  • ½ eetl. donkerbruine suiker
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. chilisaus
  • 2 eetl.sojasaus
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • peper en zout
  • Voor de appelchutney
  • 3 appelen
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. rozijnen
  • 100 g rietsuiker
  • 1 dl frambozenazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 mespuntje cayennepeper

Voorbereiding   5 min. + 2 à 3 u. marineren

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom.
  2. Snij de kippenhaasjes in de lengte middendoor en wentel ze door de marinade. Sluit de kom af en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.

Bereidingswijze   40 min.

  1. Schil de appelen en snij in blokjes. Snipper de rode ui, het knoflook en de gember fijn.
  2. Doe alle ingrediënten voor de appelchutney in een kookpot. Laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het kaneelstokje.
  3. Haal intussen de stukken kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Steek ze in accordeonvorm op een prikkertje.
  4. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de kippenspiesjes ± 4 min. aan elke kant.

Afwerking

Doe de appelchutney in een groot glas. Steek er de kippenspiesjes in.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 63 cal
Vetten 0,5 g
Koolhydraten 8,4 g
Eiwitten 5,9 g

Bron : Colruyt