Borrelhapjes

Vis / vlees / kaas / veggie

Trio van gevulde eitjes

Ingrediënten voor 12 hapjes

Trio van gevulde eitjes, recept van Colruyt
  • ¼ kropsla
  • ¼ plantje peterselie
  • 170 g griekse yogurt
  • 6 eieren
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • met vlees
  • 1 sneetje gekookte ham
  • 1 lente-uitje
  • ¼ koffiel. paprikapoeder
  • Met zeevruchten
  • 4 gepelde roze garnalen
  • 1 eetl. rode pesto
  • Veggie
  • 10 g radijsscheuten
  • 1 eetl. amandelschilfers
  • 1 eetl. olijfolie

Voorbereiding   20 min. + afkoelen

  1. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.
  2. Snipper intussen de peterselie en het lente-uitje fijn.
  3. Snij de ham in heel fijne stukjes.
  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
  5. Scheur de kropsla grof.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Snij de eieren in de lengte doormidden en haal er de eidooiers uit.
  2. Plet de eidooiers en meng met de yoghurt, zwarte peper en zout. Verdeel dit mengsel in 3 porties.
  3. Meng de pesto onder de eerste portie, de stukjes ham onder de tweede portie en 1/3 van de fijngesnipperde peterselie onder de derde portie.
  4. Spuit elke vulling met een spuitzak in 4 halve eitjes.
  5. Leg een roze garnaal op de eieren met de pestovulling en bestrooi met wat peterselie. Bestrooi de eieren met de hamvulling met het fijngesnipperde lente-uitje en het paprikapoeder. Werk de eieren met de peterselievulling af met de amandelschilfers, enkele druppels olijfolie en radijsscheuten.

Afwerking

Verdeel de kropsla over een schotel en zet er de gevulde eieren door elkaar op.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy cal
Vetten g
Verzadigde vetzuren g
Koolhydraten g
Suikers g
Vezels g
Eiwitten g
Zout g

Bron : Colruyt