Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 250 gram ricottakaas
- 125 gram gemalen mozarella
- 8 rolletjes cannelloni
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- ½ blokje visbouillon
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel tuinkruiden
- 1/3 buisje saffraan
- peper en zout
Voorbereiding
- Kook de cannelloni gedurende 5 minuten in 2 liter lichtgezouten kokend water.
- Schil de courgette, verwijder de pitjes en snij hem in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de witte zaadlijsten en pitten van de paprika'sen snij hem in blokjes van ½ cm.
- Snij ook het zalmhaasje in blokjes van ±1 cm.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereidingswijze
20 min. vooraf + 15 min. op het moment zelf.
Vooraf (20 min)
- Smelt de boter in een pan en stoof er de paprikablokjes samen met de look gedurende 5 minuutjes in gaar. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
- Meng de ricottakaas met de stuk--jes gerookte zalm en de paprikablokjes. Vul er de rolletjes cannelloni mee op. Leg ze op een geoliede bakplaat en bestrooi met de geraspte mozzarella.
- Kook de courgetteblokjes samen met het blokje visbouillon en de saffraan gedurende 10 min. in 1 dl water. Mix tot een gladde saus.
Op het moment zelf (15 min.)
- Plaats ondertussen de cannelloni gedurende 15 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven. Om de kaas mooier te kleuren, kan u de cannelloni nog 1 à 2 minuten onder de gril plaatsen.
- Lepel de saus als soepje in het bord en leg 2 rolletjes cannelloni in het midden. Versier met een takje basilicum of peterselie.
Afwerking
Lepel de saus als een soepje op elk bord en leg 1 rolletje cannelloni in het midden. Versier met een blaadje basilicum of een takje peterselie.