Voorgerechten

Gerecht met vis

Cannelloni van zalmhaasje met ricotta

Ingrediënten voor 8 personen

Cannelloni van zalmhaasje met ricotta, recept van Colruyt
  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 250 gram ricottakaas
  • 125 gram gemalen mozarella
  • 8 rolletjes cannelloni
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blokje visbouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel tuinkruiden
  • 1/3 buisje saffraan
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Kook de cannelloni gedurende 5 minuten in 2 liter lichtgezouten kokend water.
  2. Schil de courgette, verwijder de pitjes en snij hem in blokjes van 1 cm.
  3. Verwijder de witte zaadlijsten en pitten van de paprika'sen snij hem in blokjes van ½ cm.
  4. Snij ook het zalmhaasje in blokjes van ±1 cm.
  5. Snipper het knoflook fijn.

Bereidingswijze   20 min. vooraf + 15 min. op het moment zelf.

    Vooraf (20 min)
  1. Smelt de boter in een pan en stoof er de paprikablokjes samen met de look gedurende 5 minuutjes in gaar. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
  2. Meng de ricottakaas met de stuk--jes gerookte zalm en de paprikablokjes. Vul er de rolletjes cannelloni mee op. Leg ze op een geoliede bakplaat en bestrooi met de geraspte mozzarella.
  3. Kook de courgetteblokjes samen met het blokje visbouillon en de saffraan gedurende 10 min. in 1 dl water. Mix tot een gladde saus.
    Op het moment zelf (15 min.)
  4. Plaats ondertussen de cannelloni gedurende 15 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven. Om de kaas mooier te kleuren, kan u de cannelloni nog 1 à 2 minuten onder de gril plaatsen.
  5. Lepel de saus als soepje in het bord en leg 2 rolletjes cannelloni in het midden. Versier met een takje basilicum of peterselie.

Afwerking

Lepel de saus als een soepje op elk bord en leg 1 rolletje cannelloni in het midden. Versier met een blaadje basilicum of een takje peterselie.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Orca Bay, Sauvignon Blanc
  • Nieuw-Zeeland

Droge witte wijn met frisse aroma’s van de sauvignondruif en een exotisch tintje. Deze levendige wijn is fris, vettig en nerveus.

Wijn
  • La Tuilerie
  • A.C. Pouilly-Fumé

Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn (buur van Sancerre). Zijn delicaat rokerige boeket heeft hij van de sauvignondruif.


Voedingswaarde per persoon

Energy 216 cal
Koolhydraten 11,7 g
Eiwitten 14,8 g
Vetten 12,1 g

Bron : Colruyt