Voorgerechten

Gerecht met vis

Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar

Ingrediënten voor 4 personen

Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar, recept van Colruyt
  • 24 middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba'
  • 4 sneetjes Italiaanse ham
  • 3 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepels xeresazijn
  • paneermeel
  • 3 eetlepels verse kruiden (kervel, dille, koriander, bieslook en basilicum)
  • peper en zout
    Voor de tartaarsaus:
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse kruiden
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Maak de tartaarsaus. Hak van de verschillende verse kruiden enkele blaadjes fijn (voor 1 eetl.) en plet het hardgekookte ei. Meng met de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
  2. Leg de gamba's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal.
  3. Snipper de sjalot fijn.
  4. Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met het sjalotje, 1 eetl. xeresazijn en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.
  5. Doe de pesto in een diep bord en schep er de gamba's door, tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Wentel ze een voor een door het paneermeel.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Verwarm de zonnebloemolie in een pan (laat niet te heet worden). Bak de gamba's 2 min. aan één kant op een matig vuur. Keer ze om en laat nog 2 min. bakken.
  2. Snipper intussen in totaal 3 eetl. verse kruidenblaadjes fijn en meng door elkaar.

Afwerking

  • Maak een torentje van de gemarineerde tomatenblokjes in het midden van het bord. Vouw er een sneetje ham bovenop, gevolgd door een hoopje verse kruiden.
  • Schik de gebakken gamba's rond het torentje en serveer. Geef er de tartaarsaus en stokbrood bij.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Viña Mar, Chardonnay Reserva
  • Chili

Grote wijn met klasse, uit de Casablanca-vallei. Lekker volle en romige smaak, aromatisch en erg soepel. Gerijpt in eiken vaten.

Wijn
  • Les Lauriers
  • A.C. Muscadet de Sèvre et Maine sur lie

Droge witte loirewijn met geparfumeerd boeket en lichte, tintelfrisse smaak waarin u zelfs een zilte toets ontdekt (de zee is vlakbij). Jong en koel schenken.


Voedingswaarde per persoon

Energy 412 cal
Koolhydraten 6,3 g
Eiwitten 22,9 g
Vetten 32,8 g

Bron : Colruyt