Voorgerechten

Feestelijk gerecht met schaal en schelpdieren

Sint-Jakobsnoten met bosvruchten

Ingrediënten voor 4 personen

Sint-Jakobsnoten met bosvruchten, recept van Colruyt
  • 12 sint-jakobsnoten zonder koraal
  • 12 sneden gerookt spek
  • 8 eetlepels bosvruchten
  • 2 koffielepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 0.25 plantje bieslook
  • 1 eetlepel instantsausbinder
  • peper

Voorbereiding

  1. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien.
  2. Snipper het bieslook fijn.
  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

Bereidingswijze   10 min. – enkele uren voordien

  1. Wikkel de sint-jakobsnoten in de sneetjes spek. Laat een pan heet worden en bak de nootjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper.
  2. Verwarm de diepgevroren bosvruchten met de honing en de instantsausbinder in een kookpot op een zeer zacht vuurtje of in de microgolfoven. Breng het lichtgebonden bosvruchtensausje op smaak met de balsamicoazijn.

Afwerking

Leg 2 eetlepels bosvruchtensaus in het midden van het bord en leg er 3 sint-jakobsnoten rond. Verdeel 1 eetl. walnotenolie over de nootjes en versier met de amandelschilfers. Werk af met fijngesnipperd bieslook.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Viré-Clessé A.C.
  • Vieilles Vignes Cave de Viré

Grote witte wijn, met lichtgouden kleur en fijne aroma's van exotisch en citrusfruit. Fris en fruitig boeket met indrukken van lichtgerookt hout.

Wijn
  • Domaine du Clos Pichard
  • A.C. Saint-Nicolas de Bourgeuil

Verrassend fruitige en vlotte rode wijn uit de Loirestreek. Dankt zijn subtiel fruitige boeket (framboos) aan de volrijpe cabernet-francdruif. Jong drinken, op keldertemperatuur.


Voedingswaarde per persoon

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Colruyt