Voorgerechten

gerecht met vlees

Trio van charcuterie

Ingrediënten voor 4 personen

Trio van charcuterie, recept van Colruyt
  • 8 sneetjes pancetta
  • 8 sneetjes chiffonad van gedroogd rundvlees
  • 4 sneetjes salami met truffel
  • 1 mango
  • 20 g rucola
  • 1 granny smith appel
  • 4 takjes basilicum
  • 2 petit-suissekaasjes
  • 2 eetl.guacamole
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 8 ronde melba-toastjes
  • 2 eetl. uienconfijt
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in fijne, schuine sneetjes.
  2. Snij de korst van het toastbrood en rol de sneetjes uit met een deegrol.
  3. Schil de appel en snij in kleine blokjes.
  4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Besmeer het brood met de guacamole en verdeel er de truffelsalami en enkele blaadjes rucola over. Rol het brood strak op en snij elk rolletje schuin middendoor.
  2. Meng de blokjes appel onder de petit-suissekaasjes en kruid met peper en zout. Verdeel de appelmengeling over de Melba-toastjes en schik er telkens 1 sneetje chiffonade van gedroogd rundvlees op.

Afwerking

Schik de sneetjes mango, de pancetta en de basilicumblaadjes afwisselend op 1/3 van de borden. Werk af met enkele mespuntjes uienkonfijt. Schik de broodrolletjes in het midden van de borden. Leg er de toastjes met chiffonade naast.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Hopus Sterk blond bier
Wijn
  • Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore
  • Michele Chiarlo Piemonte - Italië


Voedingswaarde per persoon

Energy 267 cal
Koolhydraten 28,2 g
Eiwitten 14,5 g
Vetten 10 g

Bron : Colruyt