Voorgerechten

Gerecht met Schaal- en schelpdieren

Aardappelbootje met tomaat en garnaal

Ingrediënten voor 4 personen

Aardappelbootje met tomaat en garnaal, recept van Colruyt
  • 4 aardappelen
  • 100 g noordzeegarnalen (diepvries) of verse grijze garnalen
  • 100 g kerstomaten
  • 4 etl. Brabantse plattekaas
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • Bieslook
  • 30 g rucola
  • 1 halve citroen
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaaklaag.
  2. Snij de kerstomaatjes in vier.
  3. Snipper het bieslook fijn.
  4. Snij de citroen in schijfjes.
  5. Snij de rucola fijn.
  6. Laat de diepvriesgarnalen ontdooien en dep droog.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Maak de aardappelen goed schoon en kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water (± 20 min.).
  2. Snij een hoedje van de aardappels en hol ze voorzichtig uit. Prak de inhoud fijn en meng met de plattekaas, het bieslook, peper en zout. Meng alles voorzichtig met de garnalen en de tomaatjes.
  3. Zet de gevulde aardappelen 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Afwerking

Spreid een bedje van rucola en pijnboompitten op elk bord. Schik er de gevulde aardappel op. Versier met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.

Tip

U kan aardappelen in de schil ook gaarkoken in de microgolfoven. Maak ze goed schoon en doorprik op enkele plaatsen met een vork. Schik in een microgolfschotel zonder extra water toe te voegen, de pas gewassen aardappelen zijn vochtig genoeg. Zet 12 à 15 min. afgedekt op volle kracht (voor 4 grote aardappelen). Laat nog even rusten voor u naar stap 2 gaat.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Château des Fines Roches (wit)
  • A.C. Châteauneuf-du-Pape

Zeer fijne en tegelijk krachtige droge witte wijn uit de Rhônevallei. Bezit een complex boeket van wit fruit en kruiden.

Wijn
  • Castillo Irache Rosado
  • D.O. Navarra, Spanje

Droge rosé met een fruitige, fijne en vrij volle smaak. Ook heerlijk bij koude schotels, voorgerechten en barbecue.


Voedingswaarde per persoon

Energy 165 cal
Koolhydraten 15,1 g
Eiwitten 10,4 g
Vetten 7 g

Bron : Colruyt