Voorgerechten

Feestelijk gerecht met gevogelte

Parmentier met gekonfijte eend en foie gras

Ingrediënten voor 4 personen

Parmentier met gekonfijte eend en foie gras, recept van Colruyt
  • 4 sneden eendenlever
  • 400 g gekonfijt eendenvlees (beenhouwerij)
  • 1 sinaasappel (bio)
  • 5 takjes peterselie
  • 400 g aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel. Dompel de zeste 1 min. onder in kokend water. Laat uitlekken. Verwijder de rest van de schil tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif).
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. Snipper de peterselie, de sjalotten en het knoflook fijn.

Bereidingswijze   minder dan 30 min.

  1. Kook de stukken aardappel 25 min. gaar in lichtgezouten water.
  2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gekonfijt eendenvlees toe en prak fijn met een vork. Laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout en roer er de peterselie onder (hou nog wat peterselie over voor de versiering).
  3. Giet de aardappelen af, prak fijn en meng er de sinaasappelzeste en de room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Afwerking

Maak op elk bord een torentje met een dresseerring: eerst een laagje aardappelpuree, dan een laagje gekonfijt eendenvlees en daarna nog een laagje aardappelpuree. Eindig met een fijn sneetje foie gras. Bestrooi met wat fijngesnipperde peterselie en garneer het bord met enkele partjes sinaasappel.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Trumpeter Malbec Cabernet,
  • Mendoza Argentinië


Voedingswaarde per persoon

Energy 524 cal
Koolhydraten 19,8 g
Eiwitten 24,9 g
Vetten 38,4 g

Bron : Colruyt