Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kwartelfilets (diepvries)
- 1 plakje eendenlever 40 g (beenhouwerij)
- 1 ijsbergsla
- 1 tomaat
- 2 bussels waterkers
- 2 eetl.balsamicoazijn
- 2 eetl. bloem
- 2 eetl. boter
- 1 dl room
- peper en zout
Voorbereiding
- Laat de kwartelfilets volledig ontdooien. Dep droog en snij open tot aan de rand. Snij niet volledig door.
- Snij de eendenlever in 8 reepjes. Leg op de opengevouwen kwartel. Vouw opnieuw dicht en druk de zijkanten aan.
- Wikkel de kwartelfilet in de bloem, maar schud de overtollige bloem af.
- Snij de ijsbergsla in fijne reepjes van 1/2 cm.
- Verwijder de grove steeltjes van de waterkers en bewaar 4 mooie takjes voor het garnituur.
- Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in 8 gelijke maantjes.
Bereidingswijze
10 min.
- Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de gevulde kwartelfilets aan elke kant ongeveer 3 min. tot ze goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. water. Schraap de braadresten los.
- Voeg intussen de room bij de waterkers in een steelpannetje en mix tot een gladde saus. Zet op een zacht vuurtje en laat opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de reepjes ijsbergsla over het midden van de borden en lepel er het braadvocht over. Plaats 2 opgevulde kwartelfilets op de sla en lepel er de waterkerssaus rond. Garneer elk bordje met 2 partjes tomaat en een takje waterkers.