Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
Bereidingswijze minder dan 30 min.
Afwerking
Leg een geroosterd stukje fruitbrood op elk bord. Bedek telkens met een plakje eendenleverpastei en dek af met opnieuw een stukje fruitbrood. Werk af met wat gemengde scheuten en lepel de pompoenchutney rond het eendenlevertorentje.
Tip
Eenvoudig en lekker
Eenden- of ganzenlever is een klassiek en feestelijk voorgerecht. Schik een sneetje eendenlever op een bord. Dien op met een gegrilde toast en een schepje uienkonfijt of portogelei.
Zo maakt u portogelei:
Laat 2 gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Verwarm 2 dl rode of witte porto in een steelpannetje en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes erin smelten. Giet de mengeling in een glazen schotel en laat een nacht opstijven in de koelkast. Snij in reepjes of blokjes.
Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak.
Droge en tegelijk fruitige witte wijn, met typische kruidige smaak van de gewurztraminerdruif.
Energy | 438 cal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwitten | 10,4 g |
Vetten | 25,5 g |
Bron : Colruyt