Ingrediënten voor 6 personen
- 300 g vruchtvlees van butternutpompoen
- 300 gspruiten
- 1 rode biet
- 100 g veldsla
- 2 lente-uitjes
- 2 takjes verse rozemarijn
- 4 sneetjes brood
- 2 eetl. zachte veenbessen
- 2 eetl. pijnboompitten
- 1 tl. mosterd
- 2 eetl. ahornsiroop
- 5 eetl. olijfolie
- 2 eetl. appelazijn
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
15 min.
- Schil de rode biet en snij samen met het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes.
- Snij het voetje van de spruiten en snij de spruiten in 4.
- Snij de sneetjes brood in blokjes.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereidingswijze
10 min. + 20 à 25 min. in de oven
- Verdeel de rode biet, de pompoen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie, de takjes rozemarijn, zwarte peper en zout onder. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn.
- Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de broodblokjes krokant.
- Doe de veldsla in een grote schaal en besprenkel met de mosterdvinaigrette.
- Meng er de veenbessen, de pijnboompitten en de lente-uitjes onder. Meng er de geroosterde groenten onder en bestrooi met de broodblokjes.
Tip
Dit is ‘m: de meeneemlunch waar je de hele voormiddag naar uitkijkt! Hou de broodblokjes lekker crunchy door ze in een apart doosje te bewaren.