Ingrediënten voor 4 personen
- 4 geitenkaasjes met spek
- 2 appelen bv. jonagold
- 175 g slamix bv. mesclun
- 1 rode ui
- 2 eetl. boter
- 2 sneetjes toastbrood
- 2 eetl. notenmix voor salade
- 2 eetl. Luikse viooltjessiroop
- 1 eetl. rodewijnazijn
- 1 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
Voorbereiding
- Schil de appelen en snij in partjes.
- Snij de rode ui in fijne ringen.
Bereidingswijze
10 min.
- Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin. Voeg 1 eetl. Luikse siroop toe en laat lichtjes karamelliseren.
- Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de geitenkaasjes met spek aan beide kanten 1 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat verder verwarmen (de geitenkaas mag niet smelten).
- Rooster het brood ondertussen in de broodrooster. Besmeer de sneetjes met 1 eetl. Luikse siroop. Snij elk sneetje daarna schuin middendoor.
- Haal de geitenkaasjes uit de pan. Giet de rodewijnazijn en de olie in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
Afwerking
Maak op elk bord een bedje van sla. Verdeel er de rode ui over. Schik er de appeltjes en de geitenkaasjes op en besprenkel de sla met de azijnmengeling. Werk de borden af met de notenmix en serveer met een driehoekje toast.