Voorgerechten

gerecht met vlees

Kokos-wortelquiche met rucola

Ingrediënten voor 4 personen

Kokos-wortelquiche met rucola, recept van Colruyt
  • 6 wortelen
  • 50 g rucola
  • 200 g plantaardig alternatief voor yoghurt met kokosnoot bv. alpro
  • 3 eieren
  • 1 eetl.kerriepoeder
  • peper en zout

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Snij de wortelen in dunne linten met een dunschiller.
  2. Hak de rucola grof.

Bereidingswijze   15 min. + 50 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het taartdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
  3. Maak rolletjes van de wortellinten en leg ze naast elkaar op het taartdeeg. Bestrooi met de rucola.
  4. Klop de eieren los met een vork en roer er het yoghurtalternatief onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet het eiermengsel over de wortelen.
  5. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Duc de Lerme Sauvignon
  • I.G.P. Pays d'Oc


Voedingswaarde per persoon

Energy 310 cal
Koolhydraten 38,2 g
Eiwitten 9 g
Vetten 11,1 g
Suikers 8,1 g
Vezels 10,1 g

Bron : Colruyt