Voorgerechten

gerecht met zuivel

Tortilla van zoete aardappel en courgette to go

Ingrediënten voor 4 personen

Tortilla van zoete aardappel en courgette to go, recept van Colruyt
  • 1 courgette
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 2 eetl. verse geitenkaas
  • 2 eetl olijfolie
  • zwarte peper (molen)

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Rasp de courgette en knijp er het vocht goed uit.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in plakjes van 1/2 cm.
  4. Breek de eieren boven een mengkom, voeg de geitenkaas toe en klop kort los.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 10 min. op een zacht vuur.
  3. Doe ondertussen de courgette bij de losgeklopte eieren en kruid met zwarte peper.
  4. Giet over de aardappelschijfjes en bak 10 min. op een zacht vuur tot de zoete aardappelen gaar en de eieren gestold zijn.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per persoon

Energy 176 cal
Koolhydraten 6,4 g
Eiwitten 9,6 g
Vetten 12,4 g

Bron : Colruyt