Voorgerechten

Vegetarisch gerecht

Vegetarische krokantjes

Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarische krokantjes, recept van Colruyt
  • 1 komkommer
  • 1 venkelknol
  • 1 sjalot
  • 1 bakje gemengde scheuten enkel de preischeuten
  • 10 halfgedroogde tomaten
  • 3 eetl. olijfolie
  • grissini (soepstengels)
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • ½ plantje koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze   22 min.

  1. Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snij ook de venkel en de halfgedroogde tomaten in kleine blokjes. Snipper de sjalot en de koriander fijn.
  2. Stoof de sjalot glazig in de olijfolie. Doe er de komkommer, de venkel, de tomaatjes, de koriander en de balsamicoazijn bij en laat 5 min. stoven op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Maak een torentje krokante groentjes op elk bord (makkelijk met een metalen ring) en leg de preischeutjes erbovenop. Dien op met grissini.

Tip

Maak de groentjes vooraf en warm ze op het moment zelf op in de microgolfoven.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Mas la Pierre, Muscat Sec,Vin de Pays d’Oc Orca Bay
  • Sauvignon Blanc, Nieuw-Zeeland


Voedingswaarde per persoon

Energy 150 cal
Koolhydraten 12,5 g
Eiwitten 3,7 g
Vetten 9,6 g

Bron : Colruyt