Ingrediënten voor 4 personen
- 1 komkommer
- 1 venkelknol
- 1 sjalot
- 1 bakje gemengde scheuten enkel de preischeuten
- 10 halfgedroogde tomaten
- 3 eetl. olijfolie
- grissini (soepstengels)
- 1 eetl. balsamicoazijn
- ½ plantje koriander
- peper en zout
Bereidingswijze
22 min.
- Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snij ook de venkel en de halfgedroogde tomaten in kleine blokjes. Snipper de sjalot en de koriander fijn.
- Stoof de sjalot glazig in de olijfolie. Doe er de komkommer, de venkel, de tomaatjes, de koriander en de balsamicoazijn bij en laat 5 min. stoven op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.
- Maak een torentje krokante groentjes op elk bord (makkelijk met een metalen ring) en leg de preischeutjes erbovenop. Dien op met grissini.
Tip
Maak de groentjes vooraf en warm ze op het moment zelf op in de microgolfoven.