Voorgerechten

Vegetarisch gerecht

Florentijnse spiegeleitjes

Ingrediënten voor 4 personen

Florentijnse spiegeleitjes, recept van Colruyt
  • 800 g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 2 eetl. boter
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen) of fleur de sel

Bereidingswijze   15 min.

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Spoel ondertussen de spinazie en zwier droog in een slazwierder.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spinazieblaadjes tot ze geslonken zijn. Voeg de room toe en laat onafgedekt indikken op een matig vuur. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
  4. Verdeel de spinaziebereiding over 4 kleine ovenschaaltjes en hou warm in de voorverwarmde oven.
  5. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 spiegeleieren (zoals hierboven). Bestrooi de eidooier met wat zeezout of fl eur de sel.

Afwerking

Leg op elk ovenschaaltje een spiegelei.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • Duc de Lerme Sauvignon Blanc I.G.P. Pays d'Oc Vallon des Glauges
  • A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence


Voedingswaarde per persoon

Energy 213 cal
Koolhydraten 2,8 g
Eiwitten 10,8 g
Vetten 17,5 g

Bron : Colruyt