Voorgerechten

Vegetarisch gerecht

Kaasflapjes met witloof en veldslaatje met appel

Ingrediënten voor 4 personen

Kaasflapjes met witloof en veldslaatje met appel, recept van Colruyt
  • 4 stronken witloof uit volle grond
  • 75 g veldsla
  • 2 appelen pink lady
  • 20 g radijsscheuten
  • 1 eetl. citroensap
  • 10 sprietjes bieslook
  • 200 g saint-Albray
  • 6 brickdeeg vellen
  • 1 eetl. hazelnoten
  • 1 eetl. zachte veenbessen
  • 2 eetl vloeibare honing
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper
  • zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Snij de vellen brickdeeg in 2.
  2. nij 1 ongeschilde appel in staafjes. Besprenkel met het citroensap.
  3. Schil 1 appel en snij in kleine blokjes.
  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in 12 stukjes.
  5. Rooster de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  6. Snipper het bieslook fijn.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg 1 eetl. honing toe. Laat lichtjes karamelliseren. Meng er de blokjes appel onder en laat afkoelen.
  2. Bestrijk de stukken brickdeeg met 1 eetl. olijfolie. Leg de ronde kant naar u toe en vouw tot tegen de rechte kant.
  3. Verdeel een beetje van de witloofmengeling over de linkerkant van het opgevouwen vel (laat aan de zijkant een driehoekig flapje vrij). Leg er een stuk kaas op. Vouw het buitenste flapje naar binnen, zodat de vulling bedekt wordt en u een driehoekje krijgt. Vouw de rest van het vel verder op, zodat u een stevig driehoekig flapje krijgt. Bestrijk de buitenkant met 1 eetl. olijfolie. Zet koel weg tot gebruik.
  4. Meng intussen de appelstaafjes, de zachte veenbessen, de geroosterde hazelnoten en de veldsla met de rest van het witloof.
  5. Meng 2 eetl. olijfolie met 1 eetl. honing en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de brickdeegflapjes 2 à 3 min. aan elke kant.

Afwerking

Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord 3 brickdeegflapjes. Werk af met radijsscheuten.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Rodenbach Vintage Roodbruin bier
Wijn
  • Maremma Toscana D.O.C. ‘Palazzo Vecchio’
  • Vermentino Toscana - Italië


Voedingswaarde per persoon

Energy 485 cal
Koolhydraten 37,1 g
Eiwitten 13,5 g
Vetten 30,6 g

Bron : Colruyt