Voorgerechten

Vegetarisch gerecht

Gevulde champignons in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen

Gevulde champignons in bladerdeeg, recept van Colruyt
  • 3 plakken bladerdeeg 90g/stuk
  • 12 champignons
  • 80 g jonge slamix
  • 2 sjalotten
  • 120 g blauwgeaderde kaas
  • 1 tl.boter
  • tijm
  • peper

Voorbereiding   ontdooitijd + 10 min.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol lichtjes uit tot het verdubbelt in grootte.
  2. Snij elke plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken.
  3. Verwijder de steeltjes van de champignons. Hou de hoedjes apart.
  4. Verwijder de korst van de kaas en snij in stukjes.
  5. Snij de sjalotten in f interdunne ringen.

Bereidingswijze   10 min. + 20 min. in de oven

  1. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
  2. Plooi ondertussen elk stukje bladerdeeg rond 1 champignon. Druk de punten vast aan de binnenrand van de champignons.
  3. Verdeel de stukjes blauwgeaderde kaas over de champignonhoedjes.
  4. Verdeel er ook de sjalotringen over en kruid met tijm en peper.
  5. Schik de champignons op een beboterde ovenplaat of op een ovenplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi bruin is.

Afwerking

Serveer op een bedje van jonge slamix.

Tip

Creatief met champignonsteeltjes

  • Verwerk ze in uw vleessaus: bak het vlees in boter en voeg de laatste 3 min. de champignonsteeltjes toe. Kruid met peper en zout en bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Voeg 1 dl room toe voor een smeuïge toets.
  • Maak een heerlijke toast champignon: snij de champignonsteeltjes fijn en bak ze 3 à 4 min. in 1 eetl. kruidenboter. Rooster een sneetje brood en schik er de champignonsteeltjes op. Lekker als lunch. Kruidenboter kan u ook makkelijk zelf maken: snipper 1 sjalot fijn. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg naar smaak wat fijngesnipperd knoflook, bieslook of peterselie toe en kruid met peper en zout.

More Services


Bijpassende dranken

Wijn
  • McLaren Vale | Australië - Château de Valmer
Wijn
  • Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier)


Voedingswaarde per persoon

Energy 372 cal
Koolhydraten 25,1 g
Eiwitten 8,2 g
Vetten 26,3 g

Bron : Colruyt