Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g pancetta
- 500 g gehakt (varken + rund)
- 2 stengels selder
- 1 wortel
- ½ bosje platte peterselie
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g parmazaan (blok)
- 400 g spaghetti
- 800 g gepelde tomaten
- 1,5 dl rode wijn
- 2 eetl. olijfolie
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Voorbereiding
10 min.
- Snij de sneetjes pancetta fijn.
- Snij de wortel en de selder in kleine blokjes van ½ cm.
- Snipper de uien en het knoflook.
Bereidingswijze
1 u. 15 min.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Voeg de wortel en de selder toe en bak een paar min. al roerend.
- Voeg de pancetta toe en bak enkele min. Doe er het gehakt bij en bak 10 min. Maak los met een vork.
- Voeg de gepelde tomaten, de wijn, de rozemarijntakjes en het laurierblaadje toe. Dek af en laat minstens 1 u. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met peper.
- Rasp ondertussen de parmezaan fijn. Hak de peterselie fijn.
- Kook op het einde van de gaartijd van de saus de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking
Meng de pasta onder de saus, verdeel over de borden en werk af met wat fijngehakte peterselie en geraspte parmezaan.
Tip
Deze saus smaakt nog beter als u ze 1 dag van tevoren klaarmaakt.