Voorgerechten

Gerecht met pasta

Spaghetti al ragù

Ingrediënten voor 4 personen

Spaghetti al ragù, recept van Colruyt
  • 100 g pancetta
  • 500 g gehakt (varken + rund)
  • 2 stengels selder
  • 1 wortel
  • ½ bosje platte peterselie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g parmazaan (blok)
  • 400 g spaghetti
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1,5 dl rode wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Snij de sneetjes pancetta fijn.
  2. Snij de wortel en de selder in kleine blokjes van ½ cm.
  3. Snipper de uien en het knoflook.

Bereidingswijze   1 u. 15 min.

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Voeg de wortel en de selder toe en bak een paar min. al roerend.
  2. Voeg de pancetta toe en bak enkele min. Doe er het gehakt bij en bak 10 min. Maak los met een vork.
  3. Voeg de gepelde tomaten, de wijn, de rozemarijntakjes en het laurierblaadje toe. Dek af en laat minstens 1 u. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met peper.
  4. Rasp ondertussen de parmezaan fijn. Hak de peterselie fijn.
  5. Kook op het einde van de gaartijd van de saus de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Afwerking

Meng de pasta onder de saus, verdeel over de borden en werk af met wat fijngehakte peterselie en geraspte parmezaan.

Tip

Deze saus smaakt nog beter als u ze 1 dag van tevoren klaarmaakt.

More Services


Bijpassende dranken

Bier
  • Vieux Temps
Wijn
  • Bardolino D.O.C.
  • Villa Sopita – Italië


Voedingswaarde per persoon

Energy 993 cal
Koolhydraten 84 g
Eiwitten 52,7 g
Vetten 46,5 g

Bron : Colruyt