Voorgerechten

Vegetarisch / zuivel

Cocotte-eieren met brie en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Cocotte-eieren met brie en champignons, recept van Delhaize
  • 4 eieren
  • 150 g champignons
  • 100 g brie
  • 3 takjes dragon
  • 2,5 dl room
  • 1 eetl; olijfolie
  • 1 dik sneetje oud brood
  • peper en zout

Bereidingswijze   15 min. + 12 min. kooktijd (+ 1 u koeltijd)

  1. Snijd de champignons in stukken en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout, en houd enkele champignons apart voor de afwerking.
  2. Snijd het brood en de brie in kleine blokjes. Hak 2 takjes dragon. Meng alles met de champignons en verdeel over 4 grote glazen. Giet er de room over. Laat 1 u in de koelkast rusten.
  3. Splits de eiwitten van de eidooiers en giet telkens 1 eiwit in elk glas. Houd de eidooiers apart in hun halve eierdop. Zet de glazen in een kookpot licht kokend water (het water moet tot op halve hoogte van de glazen komen), zet het deksel op de pan en laat 12 min opstijven. Het water moet altijd net onder het kookpunt blijven.
  4. Laat de glazen uitlekken. Voeg voorzichtig de eidooiers en de rest van de (lichtjes opgewarmde) champignons toe. Kruid met peper en zout, en werk af met dragon.
  5. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje en brood.

Tip

Houd de temperatuur van het water goed in het oog: als het water grote bellen begint te maken, zouden die wel eens over de rand van de glazen kunnen floepen!

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 448 cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize