Voorgerechten

Vegetarisch

Asperges op Vlaamse wijze Plat National

Ingrediënten voor 4 personen

Asperges op Vlaamse wijze Plat National, recept van Delhaize
  • 1,5 kg witte asperges
  • 3 eieren
  • gemalen nootmuskaat
  • 150 g boter
  • ½ krulpeterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze   30 min.

  1. Kook de eieren 9 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
  2. Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben. Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout. Kook de asperges beetgaar gedurende 8 à 12 minuten volgens hun dikte (te controleren). Je kan ze ook stomen. Bewaar het kookwater.
  3. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn. Laat ondertussen de boter smelten in een kommetje met 3 el van het asperge kookvocht. Het mengsel met een garde doen schuimen. Voeg er de eiermimosa aan toen en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout.
  4. Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus op.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize