Voorgerechten

Vlees

Toasts met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

Toasts met paddenstoelen, recept van Delhaize
  • 300 g kleine uitjes
  • 2 dikke plakken gerookt spak
  • 4 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 g geklaarde boter
  • 250 g bruine champignons
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 5 cl witte wijn
  • 4 takjes platte peterselie
  • 150 g mini-oesterzwammen
  • peper en zout

Bereidingswijze   25 min.

  1. Pel de uien en snijd ze in 2. Verwijder het zwoerd van de sneetjes spek en snijd ze in dikke spekblokjes. Pers 2 teentjes look. Doe alles in een braadpan met 15 g geklaarde boter, voeg de tijm toe en zet het deksel op de pan. Laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje en besprenkel dan met witte wijn. Laat 5 min. op een zacht vuurtje inkoken.
  2. Snijd de bruine champignons in 3 dikke plakjes; laat de mini-oesterzwammen heel. Bak ze met de rest van de geklaarde boter op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan. Voeg de bereiding met spek toe, samen met de gehakte peterselie en dragon, zout en peper.
  3. Gril de sneetjes brood in de broodrooster en wrijf ze in met 1 gehalveerd teentje knoflook. Werk af met paddenstoelen en serveer.

Tip

  • In tegenstelling tot klassieke boter, brandt geklaarde boter niet aan, zodat de paddenstoelen mooi goudbruin gebakken worden.
  • Borstel je champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Water is uit den boze, want dan verliest je champignon zijn unieke smaak en structuur.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 267 cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize