Voorgerechten

Gevogelte / zuivel

Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen

Ingrediënten voor 6 personen

Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen, recept van Delhaize
  • 100 g roquefort
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 140 g gerookte eendenborst in sneetjes
  • 50 g fijne augurken
  • 6 miniburgerbroodjes
  • Voor de chutney
  • 1 eetl. Xeres-azijn
  • 3 eetl. crème de cassis
  • 200 g gekookte rode bieten
  • 150 g frambozen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 zoete ui
  • 1 eetl. honing
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze   30 min. + 15 min. kooktijd + 15 min. koeltijd

  1. Begin met de chutney
  2. Fruit de fijngehakte ui in een kleine stoofpan met de olie.
  3. Voeg de honing toe en laat karamelliseren.
  4. Besprenkel met de crème de cassis en de azijn, bestrooi met tijm en voeg de frambozen toe, samen met de in zeer fijne blokjes gesneden rode bieten.
  5. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat de vloeistof indien nodig een beetje inkoken en laat volledig afkoelen.
  6. Daarna
  7. Snijd de roquefort in dunne plakjes en de augurken in fijne staafjes. Open de broodjes en gril ze.
  8. Garneer elk broodje met roquefort en met 5 sneetjes eendenborst.
  9. Voeg de augurken toe en werk af met chutney en tuinkers.
  10. Steek een brochettestokje door elke burger of vervang eventueel door een klein dennetakje.

Tip

Je kunt de rest van de chutney nog 2 weken in de koelkast bewaren. Serveer hem met een kaasschotel, charcuterie of vleesbrood.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 306 cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize