Voorgerechten

Gevogelte

Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie, recept van Albert Hein
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 sjalotten
  • 50 g roomboter
  • 100 ml. witte wijn
  • 125 ml room
  • 2 parelhoenfilets
  • 1 eetl. olijfolie
  • 300 g panklare spinazie

Bereidingswijze   40 min.

  1. Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen. Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten. Champignonblokjes 3 min. zachtjes meebakken. Wijn erbij schenken en 5 min. zachtjes verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren, nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
  2. Parelhoenfilets in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Parelhoenfilets in 8-10 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen. In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Spinazie in zeef laten uitlekken. Parelhoenfilets op snijplank 1 min. laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden. Uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden verdelen. Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken. Beetje peper over saus en rand van bord malen.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 340 cal
Koolhydraten 3 g
Eiwitten 19 g
Vetten 26 g

Bron : Albert Hein