808 Gegratineerde kreeft met asperges

Warm voorgerecht / schaal en schelpdieren / feestelijk

Ingrediënten (voor 4 personen):

Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar

Voorbereiding:

Bereiding:

klok  (30 minutes)

Afwerking:

Leg een halve kreeft op elk bord. Schik er enkele kerstomaatjes en stukjes asperges rond en strooi er de garnalen over.
Overgiet de kreeft met wat saus, lepel ook wat saus over en tusen de groenten en plaats de borden ± 2 min. onder de grill. Bestrooi met peterselie en dien op met stokbrood.
Geef de rest van de saus er apart bij. colruyt

 Begeleidende wijnen:

Stralende lichtgouden kleur en royale chardonnayneus: verse toast, zuivel, vanille, exotisch fruit (lychee), citroenkruid en fijn gebrand hout. Eén en al finesse en frisheid. Enkel op bestelling.

Dit is een verfrissende witte bourgogne van de chardonnaydruif. Hij heeft een expressieve neus van toast, acacia en citrusvruchten. De zachte en verfijnde smaak heeft een frisse finale.

Voedingswaarde:

Energie: 311 kcal — Eiwitten: 28.6 g — Vetten: 17.2 g — Koolhydraten: 8.7 g